Doe jij ook mee aan het grootste loopfeest van het land?

10miles2103

Op 24 april vindt het grootste loopfeest van ‘t land plaats: de AG Antwerp 10 Miles. Het evenement staat garant voor een ongeëvenaarde sfeer bij start en finish, 16 km lang feest door de bruisende straten van Antwerpen. Nog niet ingeschreven? Verzeker je dan snel van je startnummer!

De gesmaakte passages door de Kennedytunnel en Waaslandtunnel behoren intussen tot het collectieve erfgoed van de recreatieve loper, maar tijdens de Antwerp 10 Miles zijn er veel meer hoogtepunten.

Zo loop je onderweg ook over de Grote Markt, de meest iconische plaats in Antwerpen. Niets leuker om hier tijdens het grootste loopevenement in Antwerpen even je sportieve benen te tonen en even te zwaaien naar de notabelen in het Stadhuis.

De Meir is traditioneel de thuishaven van kooplustige shoppers, maar de populaire winkelstraat wordt tijdens de AG Antwerp 10 Miles omgetoverd tot de bruisende AG Cheering Lane. Even geen tijd om te speuren naar een nieuwe outfit in de etalages van de winkels, als loper geniet je hier nu van de talloze aanmoedigingen.

Het laatste hoogtepunt wordt opgespaard voor de finish op de ruime Gloriantlaan op Linkeroever. Op de tribunes zal een zee van fans de lopers nog een laatste keer aanmoedigen en voor een memorabele sfeer zorgen.

AG Antwerp Short Run

Toch liever een iets kortere afstand? Naast de AG Antwerp 10 Miles kan je ook kiezen voor de AG Antwerp Short Run. Het parcours van 6,8 km brengt je rond het wondermooie Galgenweel. Van hieruit geniet je van het mooiste uitzicht op de Schelde en de skyline van Antwerpen. De allerkleinsten zijn welkom voor de Kids Run van 1,8 kilometer.

Programma zondag 24 april:

10u30: Kids Run 1,8 km
11u30: AG Antwerp Short Run 6,8 km
13u30: AG Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30, 13u55, 14u20 en 14u45)

Start en aankomst alle afstanden: Gloriantlaan (Linkeroever)

Deel dit bericht

Lees ook